HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

DEKANT NEDİR?

03-02-2022 17:15
DEKANT NEDİR?
Dekant Nedir?
Dekant, orjinal şişeli parfümlerden daha küçük boyutlardaki şişelere(spreyli) parfümün sprayer ya da enjektör yardımı ile kayıpsız aktarılması işlemidir. 
Niçin dekantlama yapılır? 
Dekantlar öncelikle kullanıcıların birçok farklı parfümü keşfetmesini sağlar. Parfümerilerde 4-5 tane parfüm denendiği zaman insan burnu seçiciliğini kaybediyor, koku algısı azalıyor. O yüzden dekant olarak alıp belirli süre bir parfüme şans vermek daha doğru bir seçim olabilir. Sonrasında beğenilen parfüm şişeli olarak satın alınabilir.  
Dekant olarak satın aldığınız bir parfüm, sizin o koku hakkında bilgi sahibi olmanızı, belli bir süre deneyimlenizi sağlar.
Kör alışın önüne geçer.
Ayrıca dekantlar, seyahatlerde taşıma kolaylığı sağlar. Sıcak yaz günlerinde, tazeleme gerektiren parfümlerde dekantların taşıması daha kolaydır. Gün içinde tazeleme yapılabilir. 
Dekantlama işlemi nasıl yapılır? 
Birinci yöntem: Sprayer yöntemi ile el ayarı doğrultusunda sıvıyı dağıtmadan tek tek püskürterek dekant şişesine aktarım yapılır. Daha çok bu yöntem tercih edilir.  
İkinci Yöntem:  Parfüm şişesinin atomizer başlığı çıkarılıp altta kalan hortum üzerinden enjektör ile dekant çekilir. Bu yöntem sadece sprey başlığı çıkan şişelerde kullanılabilir. Hiçbir şekilde şişenin içine geri sıvı konulamaz sadece alım yapılabilir. Parfüm şişeleri buna karşı korumalıdır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.